onsdag 9. juni 2010

Oppskrift på hjemmelaget babygrøt!

På 3 mnd. kontrollen med Joakim sa helsesøster at jeg kunne begynne med grøt fra 4 mnd. Det som er viktig så tidlig er at man lager det uten gluten. Dvs. av maismel, rismel og hirseflak.

Hirse inneholder naturlig mye jern, og er en fin grøt å starte med. Hirsegrøt kan også lages av hele korn, men da må hirsen bløtlegges i ca. en time i vann for å øke tilgjengligheten av jernet. Hirsen må skylles i kaldt vann igjen for å fjerne hirsens naturlige såpestoffer. Når hirsen er kokt mør, kan den moses i food processorr til en finere konsistens. Denne grøten kan oppbevares i 3-4 dager i kjøleskap.

2 dl vann
1/2 dl hirseflak
litt MME

Kok opp vann.
Rør inn hirseflakene og la det småkoke et par min.
Avkjøl noe.
Tilsett MME.

Maisgrøt og risgrøt.

Mål opp 1 dl vann.
Bland i 1-2 ss med ønsket mel. (maismel eller rismel.)
Juster mel- og vannmengden slik at grøten blir passe tykk for ditt barn.
Bruk en liten kjele.
Kok opp under omrøring.
La grøten koke med lokk på svak varme i 5 min.
Avkjøl og rør inn så mange skjeer MMEpulver du ville ha brukt til 1 dl vann hvis du hadde laget MME. Bland i 1 ts margarin eller olje.

Nå har jeg ikke prøvd de selv enda. Er fortsatt nesten en mnd. til Joakim er stor nok. Men de lages vist på veldig kort tid og det høres jo ikke så vanskelig ut heller.

1 kommentar: