fredag 3. september 2010

Fruktpurè

I går lagde jeg fruktpurè til Joakim. Slik gjorde jeg det.

Ingredienser:
- eple
- pære
- nektarin
(frukt etter eget ønske)

Forberedelser: 4 minutter
Koketid: 5 minutter
Frysing: Egnet
Gir: 6-8 porsjoner

  • Skyll og skrell frukten. Del den i biter, fjern kjernehus og stein. Kok eple- og pærebitene i litt vann i 5 min, til de er myke.
  • Mos all frukten sammen. Jeg brukte blender, det gikk fint. I boka stod det kjøkkenmaskin eller stavmikser. Tilsett litt av kokevannet om nødvendig.
Jeg helte mosen over i et par glass med lokk som jeg satte i kjøleskapet, også fryste jeg noe. (Lagde mos av mye frukt). I oppskriften står det at tre frukter gir 6-8 porsjoner. Tror det regnes som små posjoner da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar