torsdag 2. desember 2010

Julegodt!

I dag har jeg hatt "bakedag". Det blir ikke syv slag, men mye annet godt. Er ganske kvalm nå, det har blitt mye sjokolade og sukker i dag.

 Klar til å lage julegodt!

 Seigmenn!

Oppskrift:

10 plater gelatin
1 1/2 dl vann
300g sukker
1 pakke gele etter smak

Legg gelatin i vann i ca 10 minutter. Kok vann og sukker i 20 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kokende sukkervann. Rør til alt er oppløst! Hell gelepulveret i og rør til alt er blandet sammen.
Hell i sukkerstrøddform til det blir ca 1/2 cm høyt. La det stå kjølig å stivne. Dryss sukker over geleen før den deles opp i biter eller skikkes ut med former. Rull bitene/figurene i sukker så snittflatene blir tørre.
Oppbevares i glass eller boks!

 Kokkoskuler.

Oppskrift:

250 g smør
2,5 dl sukker
1 dl kakao
1 dl vaniljesukker
0,5 dl sterk kaffe
6 dl havregryn
Pynt: Kokos

Pisk romtemprert smør sammen med sukker. Pisk inn kakao, vaniljesukker og kaffe. Rør deretter inn havregrynet. Form massen til små kuler, ca 50 stk. Rull kulene forsiktig i kokos. Oppbevares i kjøleskap.

 Snømenn, rødnisse- og blånisseluer i marsipan.
Fargen jeg har farget marsinpanen med er kjøpt på kakeboksen.no 
 Julebrus! Mmmm...

4 kommentarer:

  1. Du er kjempeflink! Gleder meg til å smake.

    SvarSlett
  2. Det så digg ut! Så flink du er. :)

    SvarSlett
  3. Så sykt flink du er! Håper å få smake en liten bit når jeg kommer hjem =)

    SvarSlett
  4. Jeg blir inspirert! Skal lage seigmenn jeg også:-)

    SvarSlett