onsdag 1. desember 2010

Hvor kaldt er for kaldt?

Ser at gradestokken viser -15 grader nå. Det er enda tidlig på morgen og det vil nok bli mildere utpå dagen. Men hvis jeg skulle ha lagt Joakim ute nå, hadde det vært for kaldt? Jeg synes kanskje det selv, men etter å ha googlet rundt temaet på morgenkvisten ser jeg mye forskjellige meninger. Veldig mange mener at grensen er på -10 grader. Noen mener de kan sove ute i -20 grader. Veldig få skriver om hvor gamle barna er. Det er sikkert forskjellig på nyfødt, baby og lite barn.

Joakim kles jo godt på når han blir lagt ut. Med ull, votter, lue og dress oppi posen med saueskinn. Jeg tenker kanskje mest på at han blir veldig kald i ansiktet.
Lurer på hva barnehagene har som grense for at barna sover ute, for de har vel en grense?

7 kommentarer:

 1. Det er jo ikke 15 minus i vogna selv om det er det ute. Har barnet en god voksi pose, og trekk til vognen som gjør at det er lunt inni tåler de fint å ligge ute når det er så kaldt. Hvertfall dersom det er vindstille. Men har du et barn som liker å sove i vogn, men gråter i kulda ville jeg latt han sove inne :) Min sov ute hele året og sov best på det kaldeste :)

  SvarSlett
 2. Sebastian sover inne i barnehagen nå. Der får de ikke sove ute når det er så kaldt som nå. Men så er det nærmere 20 minus her.
  Ikke alltid lett dette med unger, kulde og klær!
  Klem fra Linn

  SvarSlett
 3. Barnehagen der småen går har en grense på -10. Tror det er ganske vanlig. Greit nok at det ikke er så kaldt nedi vogna, men de små skal visst helst ikke puste inn så innmari kald luft.

  SvarSlett
 4. I barnehagen jeg jobbet i før, var grensen på -15.. Da tok de vognene inn.. Tror du burde tenke litt på det en skriver her, at uansett hvor varmt du får det i vognen og på kroppen hans, skal kanskje ikke små puste inn så veldig kald luft.. Har du snakket med helsesøster eller lege? Kanskje de har et godt svar?

  SvarSlett
 5. I barnehager er grensen 10- for de på liten avd. og 15- for de på stor. De små lungene skal ikke puste inn så mye kald luft,for de er ikke ferdig utviklet enda... ;)

  Så lurt å la de små sove inne i disse dager,selvom det innebærer litt mindre søvn kanksje:( (og derfor grinete barn,slik er det hos meg hvertfall:P)

  SvarSlett
 6. Joakim har sovet inne i dag. Han sover godt inne også! :) Skal en tur på helsestasjon i morgen. Men tror ikke jeg vil la han sove ute når det er kaldere inn -10 uansett.

  SvarSlett
 7. I barnehagen hvor jeg jobber er grensen for barn 0-2år -10 grader:)

  SvarSlett