mandag 1. august 2011

Mojitocupcakes

Bursdagskaka til Marius ble i form av cupcakes, Mojitocupcakes. De ble faktisk ganske gode. Tenkte å dele oppskriften med dere. Oppskriften er til 12 stk, men jeg fikk nok til det dobbelte.

Til røren trenger du:
4 egg
5 dl sukker
2 1/2 dl skummet kulturmelk
1 ss rom (Jeg brukte Captein Morgan)
1 ts vaniljeekstrakt
7 1/2 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts salt
250 g romtemperert margarin

Til romsirupen:
2 1/2 dl sukker
1/2 dl vann
60 g margarin
1/2 dl rom
Revet skall av 1 lime
8 - 10 mynteblader

Til frostingen:
200 g philadelphiaost
5 dl siktet melis
1 ss limesaft (jeg brukte saften fra en hel lime)
Noen dråper grønn konditorfarge


Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 170 grader, sett 12 cupcakesformer i et muffinsbrett.
- Bland skummet kulturmelk, vaniljeekstrakt og rom i en bolle.
- I en annen bolle blander du siktet hvetemel, bakepulver, natron og salt.
- Visp margarin og sukker hvitt.
- Vend inn eggene, ett av gangen, og visp godt mellom hver gang.
- I margarinblandingen tilsetter du vekselvis den siktede melblandingen og melkeblandingen.
- Visp på middels hastighet i ca. 3 minutter til røren er godt blandet.
- Fyll cupcakesformene 2/3 fulle.
- Stek kakene midt i ovnen i 25 minutter , avkjøl dem i muffinsbretter i 5 minutter.

Romsirupen:
- Kok opp sukker, vann og margarin under omrørng.
- Avkjøl, men fortsett å røre så ingenting fester seg i bunnen.
- Vent til blandingen er helt avkjølt før du tilsetter rom, revet limeskall og mynteblader.
- Mens cupcakenen forstatt er lunkne, dynker du dem i romsirupen. Bruk en spiseskje. Stikk gjerne små hull i toppen av cupcaken med en kakenål, slik at væsken lettere trekker seg inn i kaken.
- Avkjøl cupcakene helt før du pynter dem med frosting.

Frostingen:
- Visp sammen philadelphiaost, siktet melis, bresset limesaft og et par dråper konditorfarge.

Pyntingen:
- Ha frostingen i en sprøytepose.
- Vær raus med kremen.
- Pynt med friske mynteblader og tynne limeskiver.





1 kommentar: